top of page

Cupping terapi

 

Hvad er cupping?

Cupping bruges eller har været brugt i hele Mellemøsten, Asien, Balkan og Rusland og er derfor kendt af mange.  Med kopper lavet af horn, bambus, keramik, glas eller plastik, skabes et undertryk i huden, så koppen suges fast til kroppen.

Dette skaber en enorm cirkulation af Qi og blod i området. Der er mange forskellige cupping teknikker, som anvendes,  alt efter lidelsen, som klienten kommer med.

 

Hvordan foregår cupping?

Cupping foregår ved at kopper med undertryk placeres på udvalgte steder med et undertryk, så huden “suges” op. Huden smøres ind i massageolie så kopperne let kan trækkes langs meridianbanerne. kopperne få lov at sidde i 5-10 minutter, så affaldsstoffer frigøres og stagnationer løsnes. Modsat almindelig massage hvor musklerne og vævet trykkes sammen, virker cupping massage helt modsat ved at suge og udvide bindevævet, så blodcirkulationen og lymfesystemet stimuleres.

 

Dry cupping

Ved dry cupping placeres sugekopper udvalgte steder på huden med et undertryk. Denne metode hjælper med at tvinge blod til det pågældende område, og sætter generelt gang i blodcirkulationen og lymfesystemet. Dry cupping kan bruges så ofte som man ønsker, og kopperne bliver lagt på i ca. 10-15 min. per område.

 

Moving cupping/massage cupping

Med denne metode bliver kopperne lagt på huden med et mildt undertryk og bliver masseret over huden med glidende og cirkulære bevægelser. Denne metode kan bruges så ofte man ønsker.

 

Generelle fordele:

Stimulerer og styrker immunforsvaret

Øger blodgennemstrømningen i bindevæv, led, muskler og indre organers bindevæv.

Stimulerer væv og indre organer

Reducerer stress og depression 

Bringer blod og varme til et berørt organ

Frigiver gamle affaldsstoffer fra bindevævet, som fungerer som et depot for alle disse affaldsstoffer.

Øger udrensning

 

Kan hjælpe mod:

Appelsinhud, væskeophobninger, vægtøgning, lændesmerter, nakke-og skuldersmerter, smerter i led som knæ, hofter, ankler, håndled, albueled, muskelspændinger, gigt, smerter og uro i benene, tunghed i kroppen, unaturlig træthed, eksem, psoriasis, forstoppelse, fordøjelsesproblemer, fertilitetsproblemer, hovedpine, migræne, dårligt immunforsvar, dårlig udrensning.

bottom of page